ورود |عضويت
  فرهنگ و اجتماع

احوال پرسی در کشورها و فرهنگ های مختلف

اگر اهل گشت و گذار باشید و به کشورهای دیگر سفر کرده باشید، حتما متوجه تفاوت فرهنگی در کشورهای مختلف شده اید. تفاوتی که در زوایای گوناگون زندگی مردم دیده می شود؛ از نوع گویش و پوشش گرفته تا شیوه رفتار و کردار. جالب است که این تنوع و تفاوت در کارهای ساده ای مانند سلام و احوالپرسی هم خودش را نشان می دهد و بخوبی می توان آداب اجتماعی هر منطقه را در نوع رفتار مردم آنجا مشاهده کرد. بعضی ها موقعی که همدیگر را می بینند می خندند ودستشان را تکان می دهند، بعضی دیگر روبوسی می کنند. در بعضی کشورهای افراد موقع دیدار همدیگر را بغل می کنند یا دست هایشان را آرام به هم می زنند و یا آرام سرشانه طرف مقابل را با دستشان لمس می کنند.در هر صورت اگر جز آن دسته کسانی هستید که با افرادی از فرهنگ های دیگر در رابطه اید بهتر است از آداب و رسوم احوال پرسی دیگر کشورها اطلاع داشته باشید که در برخورد با آنها سردرگم نشوید و احساس شرمندگی به شما دست ندهد

 

حال و احوال پرسی در آمریکا

معمولا آمریکایی ها در موقعیت های رسمی و زمانیکه فردی را برای بار اول می بینند دست می دهند. دست دادن آمریکایی ها خیلی محکم است و نباید شل و بی حال باشد. به دوستانی که با آن ها خودمانی هستند فقط دست می دهند و اگر خیلی صمیمی باشند همدیگر را بغل هم می کنند البته بغل کردن بیشتر بین خانم ها رایج است و آقایان ممکن است دستشان را مشت کنند و مشتشان را به همدیگر بزنند.


حال و احوال پرسی در ترکیه

در ترکیه هم در موقعیت های رسمی و زمانیکه افراد برای بار اول همدیگر را می بینند دست می دهند. دست دادن ترکیه ای ها هم بسیار محکم و چشم در چشم می باشد. در ترکیه هم خانم ها و هم آقایان موقعی که همدیگر را می بینند ممکن است یکدیگر را بغل کنند که بسیار عادی است.


حال و احوال پرسی در تایلند

در تایلند زمانی که دوستی را می بینند در اصطلاح خودشان با یک wai یا همان تعظیم خودمان سلام می کنند. یعنی کف دست ها را به هم می چسبانند، جلوی صورتشان می گیرند و کمرشان را کمی خم می کنند و به هم Sawadee یا همان سلام می دهند. در موقعیت های رسمی هنوز هم بعضی از تایلندی ها به این روش حال و احوال پرسی می کنند اما بعضی دیگر با هم دست می دهند.


حال و احوال پرسی در بریتانیا

در بریتانیا موقعی که همدیگر را می بینند سلام می کنند و ممکن است در رویارویی اول همدیگر را بغل کنند.

فرانسوی ها موقعی که همدیگر را می بینند دست می دهند و هر دو گونه طرف مقابل را می بوسند.


حال و احوال پرسی درژاپن

در ژاپن وقتی همدیگر را می بینند کمرشان را خم می کنند و جلوی هم تعظیم می کنند.

حال و احوال پرسی درروسیه

در روسیه سه مرتبه گونه ها را می بوسند. چپ، راست، چپ


حال و احوال پرسی درایتالیا

در ایتالیا چهار مرتبه گونه ها را می بوسند. دو مرتبه چپ و دو مرتبه راست


حال و احوال پرسی در نیوزلند

در نیوزلند موقع احوال پرسی دماغ هایشان را به یکدیگر می چسبانند.


حال و احوال پرسی در چین

چینی ها به همدیگر می گویند Ni-hoa-ma که معنای آن حالت چطور است.

فرانسه؛ خمیازه نکشید

خمیازه کشیدن و خاراندن بدن و همچنین جویدن آدامس در محیط های عمومی در کشور فرانسه اصلا پذیرفته شده نیست و فرانسوی ها این کار را بسیار بی ادبانه می دانند. در این کشور بر خلاف بسیاری دیگر از نقاط دنیا، اگر مهمان کسی شدید حتما باید صبر کنید تا میزبان غذایش را شروع کند.


یونان؛ فریادهای دوست داشتنی

مردان یونانی وقتی به هم می رسند، اگر آشنا و صمیمی نباشند فقط با یکدیگر دست می دهند و البته سعی می کنند هنگام دست دادن چشم در چشم طرف مقابل داشته باشند. اما دوستان صمیمی و اعضای خانواده، شیوه دیگری دارند؛ آنها وقتی همدیگر را می بینند به آرامی به پشت هم ضربه می زنند و یکدیگر را در اغوش می گیرند و با این کار علاقه خود را به دیگری نشان می دهند.

این قضیه در مورد خانم ها فرق می کند و آنها اغلب وقتی دوستی را می بینند، گونه همدیگر را می بوسند. زمانی که خانم ها برای اولین بار با یکدیگر ملاقات می کنند نیز دست دادن تنها راه برقرای ارتباط است. در ضمن باید بدانید یونانی ها معمولا با صداهای بسیار بلند و با هیجان زیادی صحبت می کنند که شاید برای مردم دیگر نقاط دنیا عجیب و غیر معمول باشد.

گاهی ممکن است به اشتباه تصور شود که آنها در حال فریاد کشیدن هستند یا دعوایی میانشان رخ داده است، در حالی که این شیوه معمول صحبت کردن مردم یونان با یکدیگر است. آنها هنگامی که با هم صحبت می کنند ترجیح می دهند نزدیک بایستند و حتی دور بودن از فرد گوینده را بی احترامی تلقی می کنند.

آداب احوال پرسی در کشورها و فرهنگ های مختلف دنیا

 


سوئیس؛ مراقب دست ها باشید

سوئیسی ها هم قوانین جالبی دارند. آنها بیشتر از بقیه مردم دنیا به وقت شناسی اهمیت می دهند و اصلا خوششان نمی آید مهمانانشان دیر برسند.نکته جالب دیگر این است که هنگام صرف غذا در ملاقات های رسمی باید دست ها را روی میز بگذارید و نه روی پاهایتان؛ البته در تمام این مدت هم باید مراقب باشید که آرنج هایتان را روی میز نگذارید. کوتاه و مرتب کردن ناخن ها در حضور فردی دیگر نیز از نظر آنها کاری بی ادبانه است.



کشورهای عربی؛ دست دادن های طولانی

در کشورهای عربی مردها معمولا با هم دست می دهند و یکدیگر را در آغوش می گیرند اما دست دادن عرب ها معمولا طولانی تر از اروپایی هاست ولی نه به محکمی دست دادن آنها. زن ها و مردها نیز به طور معمول در اجتماع با یکدیگر تماسی ندارند و با هم دست نمی دهند.


هندوستان؛ تعظیم قبل از دست دادن

هندی ها وقتی به یکدیگر می رسند، در حالی که کف دست هایشان را به هم چسبانده اند کمی خم می شوند و سرشان را پایین می آورند. این کار معمولا قبل از دست دادن در ملاقات های رسمی انجام می شود. خانم های هندی معمولا چندان تمایلی ندارند که با مردها دست بدهند و به همین دلیل فقط همان رسم دیرین را انجام می دهند.

زمانی که هندی ها با بزرگترها ملاقات می کنند ابتدا باید با دست راست شان پای فرد بزرگ تر را لمس کنند و پس از ان، دستشان را به قفسه سینه خود بزنند و بعد می توانند کف دست ها را به بچسبانند و سلام کنند. موضوع جالب توجه در هندوستان این است که انها چندان تمایلی به در آغوش گرفتن یکدیگر یا بوسیدن ندارند و از این کار خودداری می کنند.

موزامبیک؛ دست زدن قبل از سلام

مردم موزامبیک به سلام کردن خیلی اهمیت می دهند. در این کشور زمانی که دیگران را می بینند و مدتی با آنها همراه هستید، حتما باید سلام و احوالپرسی کنید؛ حتی اگر آنها را نشناسید. در بعضی از مناطق این کشور مردم قبل از سلام کردن و دست دادن، سه مرتبه دماغ شان را با دست لمس می کنند و پس از آن دستشان را به طرف فرد مقابل دراز خواهند کرد.

نکته قابل توجه این است که در موزامبیک اگر دو مرد در حالی که دست های یکدیگر را در دست گرفته اند، در خیابان قدم بزنند و راه بروند اصلا جای تعجب ندارد و از نظر آنها کار عجیبی صورت نگرفته است. انها با گرفتن دست یکدیگر فقط محبت و صمیمیت شان را نشان می دهند.


ژاپن؛ تعظیم به جای دست دادن

در سرزمین خورشید تابان، زمانی که مردم با یکدیگر ملاقات می کنند یا هنگام خروج از منزل، تعظیم کردن را به دست دادن و در آغوش گرفتن ترجیح می دهند. هنگام تعظیم هم هر قدر بیشتر خم شوند و مدت بیشتری را در این وضع بمانند، احترام بیشتری به فرد مقابل گذاشته اند. البته با این که دست دادن در فرهنگ سنتی ژاپنی ها جایی ندارد ولی برای کسانی که اهل سایر کشورها هستند یا در ملاقات های رسمی و کاری معمولا تعظیم کردن جای خود را به دست دادن می دهد.

 با مراجعه به لینک زیر می توانید آداب احوال پرسی در نقاط مختلف دنیا(بخش اول) را هم مطالعه کنید.

http://www.delgarm.com/entertainment/interesting-news1/58573 

 

پنج شنبه 06 اردیبهشت ماه 1403
  نظرسنجي
نظر شما درباره وبگاه حوزه نمایندگی ولی فقیه چیست؟

 

تعداد جوابها : 795

عالی : 30%
خوب : 1%
متوسط : 1%
ضعیف : 68%

  ارسال  
  كاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 19
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 19

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 2107605
Visitors بازديد هاي امروز: 2831
Visitors بازديد هاي ديروز: 1442

فعال در اين زمان كاربران فعال:
با ذکر منبع بلامانع است
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا