ورود |عضويت
  نکته های پنهان دین

آیا آب زمزم معجزه است؟

آیا آب زمزم معجزه است که تمام نمی شود؟ اگر نیست، آیا امکان تمام شدن آن هست وچگونه با علم سازگار است؟

 

زمزم یکی از آثار مسجد الحرام است که با نامهای چاه اسماعیل، حفیرة عبد المطلب "چاه حفر شده عبدالمطلب" از آن یاد می شود که در جوار خانه خدا قرار دارد.

 

تاریخ پیدایش آن که 1900 سال قبل از میلاد است و به زمان حضرت ابراهیم (ع) بر می گردد. [1]

 

زمانی حضرت ابراهیم (ع)  همسرش هاجر و فرزندش اسماعیل را در این سرزمین قرار داد، تشنگی بر آنها چیره شد و خداوند به وسیله حضرت جبرائیل چاه زمزم را برای حفظ جان اسماعیل و هاجر پدید آورد. بدین صورت چاه زمزم یکی از آیات و معجزات الهی است. [2]

منابع طبیعی و جغرافیائی:

 

ازرقی مولف کتاب تاریخ مکه نام 24 چاه را که پیش از حفر زمزم و نیز 5 چاه بعد از زمزم پیش از ظهور اسلام و نام 13 چاه بعد از ظهور اسلام را بر شمرده است. اما بیشتر آنها  به مرور زمان از بین رفته ولی زمزم که منبع اصلی آن چشمه پر فیض الهی است که در دل صحرای سوزان حجاز جوشیده است "همچنان جاری و ساری" است و تا قیامت نخواهد خشکید. [3]

 

زمزم و بهترین آب:      

 

در روایات اهل بیت به آثار معنوی و شفا بخشی زمزم توجه شده است و نوشیدن از آب آن سفارش شده است، و حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) فرموده اند: "ماء زمزم خیر ماء علی وجه الارض."

 

آب زمزم بهترین آب روی زمین است. [4] پس زمزم دارای گواراترین آب، و نیز هیچگاه متعفن نمی گردد و شفای بیماری است و هیچگاه نمی خشکد. چنانچه حضرت عبدالمطلب هنگام پیدایش دوباره زمزم در خواب دید که در حالیکه حفر می کند، نه می خشکد و نه متعفن می گردد. چند بار این خواب را دید. [5]

 

ولی هر چند گاهی برخی از افراد سعی در مخدوش نمودن افکار در خصوص آیات الهی را دارند، چنانچه در سال 1921، یک دکتر مصری طی نامه ای به مطبوعات اروپائی اظهار داشت که آب زمزم برای آشامیدن مناسب نیست، اظهارات ایشان مبنی بر این بود که چون خانه کعبه در محل

گودی قرار دارد "پائین تر از سطح دریا" و در مرکز شهر واقع گشته، در نتیجه نفوذ آبهای زائد مختلف شهر به این چاه، آب آن آلوده شده است.

 

و برای اثبات کذب اطهارات این دکتر مصری دولت عربستان دستور داد تا نمونه ای از آب زمزم را جهت آزمایش و صحت قابل شرب آن به آزمایشگاه های اروپا ارسال نمایند.

 

در این زمان بود که "طارق حسین ریا" مهندس شیمی می گوید: موظف شدم تا این امر مهم را به انجام برسانم، هنگامیکه به مکه آمدم و برای انجام ماموریتم با مقامات مسئول خانه خدا صحبت کردم، زمانی که به چاه زمزم رسیدم برایم مشکل بود باور کنم، این چاه که بیشتر به اندازه یک حوض و ابعادی در حدود 18 در 14 فوت داشت همان چاهی است که قرنها پیش در زمان حضرت ابراهیم (ع) بوجود آمده و هر ساله حاجیان ملیونها گالون آب از آن برداشت می کنند. [6]

 

پس از تکمیل مشاهداتم نمونه هائی را از آب چاه جهت انجام آزمایشات در آزمایشگاه های اروپایی برداشتم. نتایج آزمایشات به عمل آمده بر روی نمونه های زمزم در اینجا و اروپا تقریبا یکسان بود. و تنها اختلاف مشاهده شده بین آب زمزم و دیگر آبها در مقدار "کلسیم و منیزیم" آنست که این مقدار در آب زمزم کمی بیشتر است، و شاید بدین علت باشد که این آب باعث رفع خستگی حاجیان می گردد.

 

اما نکته دیگر که بیشتر حائز اهمیت است این است که آب زمزم حاوی فلوراید و دارای خاصیت میکروب کشی قوی می باشد، نتایج آزمایشات در اروپا نشان می دهد که این برای آب آشامیدن بسیار مفید است. از این رو کذب اظهارات این دکتر مصری کاملا روشن گردید. [7]

این آزمایشان صحت روایات اسلام به خصوص روایت علی (ع) که فرموده: "آب زمزم بهترین آب روی زمین است" را به اثبات رسانده است.

 

نتیجه:

 

حال چشمه ایکه منبع اصلی آن فیض ربانی که جهت نجات دو مهمان عزیز خدا جوشیده موجب پیدایش شهر مکه گردیده است و نیز همه ساله میلیونها مهمان خدا از آن سیراب می گردند و به عنوان تبرک بدورترین نقاط جهان اسلام برده می شود، و نیز از نظر جغرافیائی و شرایط طبیعی در میان کوههای داغ و خشک و سنگلاخ های مکه قرار گرفته اما مدام جریان داشته و هیچ گاه خشک نشده و نخواهد شد، با وجودیکه چاه های اطراف مکه همگی خشک شده و نیز دارای سالم ترین و گواراترین آبها است که با آزمایشات انجام شده این معنا اثبات شده است، و اکنون قرن ها از پیدایش آن می گذرد و همچنان در کنار بیت رحمت حق ساری و جاری است آیا چنین چشمه ای معجزه نیست؟

 

و اگر فرضا با علم هم نسازد باید بدانیم که معجزه فوق عقل و علم بشر است مانند سایر معجزات انبیاء(ع).

 

 

[1] دائره المعارف تشیع، ج 8، ص 489.

 

[2] ازرقی از مقاتل ضحاک بن مزاحم، اخبار مکه، ج 2، ص 51.

 

[3] آثار اسلامی مکه و مدینه، ص 103و

 

[4] المحاسن، ج 2 ص 399، شماره 2394.

 

[5] دائره المعارف تشیع، ج 5، ص 3-562.

 

[6] بررسیهایی که با وسایل موتوری برای کشیدن آب زمزم انجام شده نشان می دهد که در هر ثانیه 11 تا 18.5 لیتر آب می رساند.

 

[7]   www.Irib.Ir

http://www.hawzah.net/fa/Question/View/2680

عجیب ترین یافته های کاوشگران در چاه آب زمزم

 

چاه زمزم در مکه مکرمه و در 20 متری کعبه واقع شده است و 30 متر عمق دارد و در هر ثانیه 18 لیتر آب از خود بیرون می ریزد.

به نقل از راشاتودی، چاه زمزم در مکه مکرمه و در 20 متری کعبه واقع شده است و 30 متر عمق دارد و در هر ثانیه 18 لیتر آب از خود بیرون می ریزد.

 

بر این اساس، گروهی از دانشمندان برای پی بردن به منبع آب چاه زمزم وارد این چاه شدند ولی قطب نمایی که با خود برده بودند، از کار افتاد و کار نکرد و قطب نماهای دیگری نیز با خود به داخل چاه بردند ولی هیچ یک از قطب نماها کار نکرد و سرانجام نتوانستند سمت و سوی منابع آب چاه زمزم را تعیین کنند.

 

 

دانشمندان سپس دوربین های فیلمبرداری به داخل چاه بردند تا علت کارنکردن قطب نماها را پیدا کنند ولی ناگهان متوجه شدند که اشیائی داخل چاه وجود دارد، لذا چند غواص با بستن کپسول اکسیژن به خود درپی بیرون کشیدن آن اشیاء برآمدند.

 

غواص ها در چاه آب زمزم ظروف قدیمی و سکه های فلزی و گاه بی نام و نشان و چند تکه مرمر پیدا کردند که نام هایی روی آن نوشته شده بود

 

یکی از مسئولان عملیات بررسی آب چاه زمزم اعلام کرد : چاه زمزم به صورت عمودی است و در پایان امتداد عمودی خود یک مایل به سوی کعبه پیش می رود و این یک مایل شامل سوراخی در یک صخره است، و آب زمزم در همین سوراخ صخره ای جمع می شود.  

 

مساله عجیب این است که وقتی غواصان نمونه ای از آب چاه زمزم را برای آزمایش بیرون آوردند، معلوم شد که آب این چاه فاقد هر گونه میکروبی است که در آب های عادی یافت می شود.

http://www.yjc.ir/fa/news/5669462

 

 

چهارشنبه 05 اردیبهشت ماه 1403
  نظرسنجي
نظر شما درباره وبگاه حوزه نمایندگی ولی فقیه چیست؟

 

تعداد جوابها : 795

عالی : 30%
خوب : 1%
متوسط : 1%
ضعیف : 68%

  ارسال  
  كاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 17
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 17

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 2104388
Visitors بازديد هاي امروز: 1056
Visitors بازديد هاي ديروز: 1100

فعال در اين زمان كاربران فعال:
با ذکر منبع بلامانع است
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا