ورود |عضويت
  بهداشت و سلامت

«روغن حیوانی» ضامن قلب سالم و عمر طولانی(1)]

 

دکتر حسن اکبری؛ متخصص آسیب‌شناسی، دانشیار دانشگاه شهید بهشتی و محقق طب سنتی ایرانی ــ اسلامی است که دو کتاب «مثلث سلامت» مشتمل بر حدود 2000 مقاله کوتاه و بلند را به رشته تحریر  درآورده است؛ وی در نشستی در باشگاه خبرنگاران تسنیم به بررسی و تشریح ابعاد مختلف طب سنتی ایرانی ــ اسلامی و راهکارهای کاربردی برای کسب سلامتی و درمان برخی از بیماریهای شایع پرداخته است.

بخش نخست این نشست با عنوان «با این نسخه 125 سال عمر کنید

خیانت در حق سلامتی مردم با حذف روغن حیوانی» منتشر شد و  بخش دوم این نشست با عنوان «زیاد نوشیدن آب از علل ابتلا به دیابت، ام‌.اس. و سکته قلبی

«روغنهای مایع» موجود در بازار کشور خوراکی نیست» منتشر شد، در ادامه بخش پایانی این نشست تقدیم میگردد:

[به علت طولانی بودن بخش پایانی، این بخش در دو قسمت مجله اسماء ارائه میشود] 

سؤال: در توصیه طب سنتی خوردن هشت لیوان آب در شبانه‌روز غلط است، چه نوشیدنی‌ای را برای تأمین مایعات بدن به‌جای آب استفاده کنیم؟

الزاماً نوشیدنی مساوی با آب نیست و ابوعلی سینا می‌گوید آب را به‌تنهایی استفاده نکنید،مخصوصا کسانی که ام‌اس، بیماری قلبی، دیابت، لوپوس و روماتیسم دارند از آب نوشیدنی به‌تنهایی استفاده نکنند و نوشیدن آب برای آنها مضر است.

سؤال: آیا چای هم می‌تواند جای مایعاتی مثل آب را بگیرد؟

 

ابوعلی سینا می‌گوید به خوردن یک داروی گیاهی عادت نکنید؛ نخستین بدی چای سبز و سیاه که از نظر من در زمره داروهای گیاهی هستند، عادت به خوردن آنها است و نباید به‌صورت مرتب در شبانه‌روز خورده شود.

بدترین مشکل چای این است که هر روز خورده می‌شود؛ آقایی به من می‌گفت در شبانه‌روز 50 استکان چای می‌خورد و معلوم است که برای بدن این آقا مشکلاتی ایجاد می‌شود؛ مردم ما در یک روز، چندین لیوان چای می‌خورند.

 

آنهایی که بیماری قلبی، ام‌اس، دیابت، یبوست، بیماریهای روماتیسمی و طبع سرد دارند نباید چای بخورند.

سؤال: چه دمنوشهایی از نظر طب سنتی مفید است؟

انواع دمنوش وجود دارد، مثلاً دمنوش «اسطوخودوس» برای افرادی که افسردگی و بیماری اعصاب دارند، مفید است و اگر در شب میل شود بهتر بوده و فواید خوردن عرق اسطوخودوس به‌خاطر عبور از سد خونی و مغزی نسبت به دمنوش آن بیشتر است.

 

 

دمنوش «بادرنجبویه» برای قلب ضعیف مفید است

 

افرادی که قلب ضعیفی دارند، دمنوش «بادرنجبویه» میل کنند؛ بادرنجبویه یکی از دمنوشهای عالی ایرانی است که ابوعلی سینا درباره آن می‌گوید: بادرنجبویه خاصیت عجیبی در تقویت و تفریح قلب دارد؛ برای قلب دو داروی سیب و بادرنجبویه را معرفی می‌کنیم.

متعادل شدن تمام اخلاط بدن با «گل گاوزبان»

اگر از ابوعلی سینا سؤال می‌کردید که با داشتن غلبه سودا، غلبه بلغم، غلبه صفرا و غلبه خون در بدن چه باید خورده شود او می‌گفت که «گل گاو‌زبان» بخورید؛ «گل گاوزبان» تمام اخلاط را متعادل می‌کند و ما فکر می‌کنیم که «گل گاوزبان» را فقط در سرماخوردگی باید خورد در صورتی که باید همراه  با تمام دمنوشها خورده شود.

بی‌نیازی از صادرات نفت با «گل گاوزبان»

 

 

بهترین «گل گاوزبان» ایران در کوههای البرز یافت می‌‌شود و بهترین نوع جهانی آن در ایران است؛ ایران اگر در صنعت «گل گاوزبان» متمرکز شود دیگر نیازی به صادرات نفت ندارد و «گل گاوزبان ایران» می‌تواند دنیا را تسخیر کند در حالی که سهم ما از صادرات «گل گاوزبان» دنیا در حد صفر است

جهت اطلاع وزیر نفت می‌گویم که نیازی نیست این‌قدر نفت را صادر کنید؛ ما می‌توانیم در داروهای گیاهی به‌عنوان یک صادرات خوب سرمایه‌گذاری کرده و حتی می‌تواند جای نفت را بگیرد؛ تمام دنیا به داروهای گیاهی ما احتیاج دارند و حتی دیده شده افرادی از کشورهای اروپایی به اسم گردشگر به کوههای کشور ما آمده و داروهای گیاهی را می‌برند.

چند وقت پیش مهمان یکی از ائمه جمعه بودم که گفت "استان ما جوانان بیکار دارد" و من به او گفتم بیکاری وجود ندارد چرا که رشته کوه‌های البرز پر از «گل گاوزبان» است.

اسپانیا هر کیلو «گل گاوزبان» را 4میلیون تومان می‌فروشد

 

وزارت جهاد کشاورزی ایران باید بستری را برای جوانان آماده کند تا آنها در کوه‌ها و دشتها، بذر «گل گاوزبان» را کاشته و سال بعد آن را برداشت کنند؛‌ ما هر کیلو «گل گاوزبان» را به‌صورت خام 400 هزار تومان به فروش می‌رسانیم و کشور اسپانیا گل گاوزبان خام را از کشور ما خریداری می‌کند و در کشورش میکروب‌زدایی، قارچ‌زدایی و بسته‌بندی کرده و کیلویی 4 میلیون تومان می‌فروشد.

ایجاد شغل با تولید «گل گاوزبان» و داروهای گیاهی

 

 

اگر مردم ما پروسه کاشت، داشت و برداشت را در تولید «گل گاوزبان» رعایت کنند و کارخانه‌هایی در زمینه تولید «گل گاوزبان» داشته باشیم و برداشتمان را درست کنیم، ایجاد شغل کرده‌ایم؛ زمینه‌های ایجاد شغل در کشور ما فراوان است؛‌ ایران می‌تواند پرورش و بسته‌بندی داروهای گیاهی را به‌صورت استاندارد انجام دهد و با این کار می‌تواند چاه‌های نفت خودش را برای استفاده نسلهای بعد از نفت، ببندد.

سهم ایران در بازار داروهای گیاهی در جهان تقریباً صفر است در صورتی که وزارت جهاد کشاورزی و وزارت تعاون و وزارت جوانان اگر دست در دست هم دهند می‌توانند برای جوانان از طریق داروهای گیاهی شغل ایجاد کنند.

ایران بعد از آمریکا بهترین کشور برای تولید «گیاه آلوئه‌ورا»

 

 

ایالت آریزونا در آمریکا گیاه «آلوئه‌ورا» را پرورش می‌دهد و آلوئه‌ورای  آنها تا کشور ایران هم می‌رسد؛ ایران بعد از آمریکا بهترین کشور برای تولید «آلوئه‌ورا» بوده و در طب سنتی ما از این گیاه به‌عنوان «صبر زرد» یاد شده است؛‌ «آلوئه‌ورا» برای ایران است اما جوانان ما بیکار هستند؛ مهندس ساختمان یا کشاورزی ما در شهر تهران در حال مسافرکشی با پراید هستند در حالی که می‌توانند «آلوئه‌ورا» و گل گاوزبان پرورش دهند.

صنعت زعفران ایران را افغانستانیها از ما گرفتند و بازار زعفران ما را از بین بردند؛ آیا زعفران فقط در خراسان جنوبی به عمل می‌آید؟ چرا ما نباید زعفران تولید کنیم؟ در تمام نقاط ایران غیر از مناطقی  محدود، زعفران پرورش پیدا می‌کند.

«شربت زعفران» داروی مفرح طب سنتی

 

 

وزارت جهاد کشاورزی باید در حوزه تولید زعفران فعال شود؛ در حال حاضر شربت مفرحی که در طب سنتی وجود دارد «شربت زعفران» است؛ بیمار قلبی اگر زعفران را با مقداری گلاب به‌همراه عرق نعنا یا بابونه مخلوط کند، بهترین داروی مفرح به وجود می‌آید.

با زعفران دیگر نیازی به استفاده از داروی خارجی نیست، البته استفاده از زعفران اندازه دارد؛ اگر ما از گیاهان دارویی به‌خوبی استفاده کنیم می‌توانیم بسیاری از مشکلات مردم را با طب سنتی ایرانی ــ اسلامی حل کنیم.

سؤال: پزشکان طب مدرن مصرف روغن حیوانی را توصیه نمی‌کنند، نظر طب سنتی درباره این روغنهای حیوانی چیست؟

 روغن حیوانی ضامن قلب سالم و عمر طولانی

 

من به‌عنوان کسی که پزشک طب جدید هم هستم و در زمینه سلول با دیدگاه طب جدید و قدیم فعالیت می‌کنم، مقاله‌ای در کتاب مثلث سلامت تحت عنوان «روغنهای حیوانی بنزین سلولهای قلبی» دارم؛ هر کسی که می‌خواهد قلب سالم و عمر طولانی داشته باشد، روغن حیوانی بخورد.

روغن حیوانی را اصطلاحاً «روغن کرمانشاهی» می‌گویند و روغنی با رنگ زرد بوده که از شیر گرفته می‌شود؛ به‌این‌صورت که اگر کره محلی را آب کرده و دوغ آن را جدا کنیم، بقیه آن روغن حیوانی می‌شود؛ روغن حیوانی، بهترین نوع روغن است.

بعد از روغن حیوانی، «روغن شحم گاو» بسیار مفید بوده؛ چربیهای اطراف قلب و کلیه و اعضای گاو، شحم گاوی است.

«روغن کوهان شتر» هم جزو روغنهای حیوانی خوب است و کم‌کیفیت‌ترین روغن حیوانی، «روغن دنبه» بوده که بسیار مفیدتر و بهتر از روغنهای مایع موجود در بازار است.

سؤال: ایرانیها عادت دارند کنار سفره غذا یک پارچ آب را بگذارند و با غذا از نوشیدنی استفاده کنند، نظر طب سنتی در این باره چیست؟

طب سنتی و روایات اسلامی، خوردن آب همراه غذا را ممنوع کرده است، پس تفکر گذاشتن پارچ آب همراه با یخ زیاد در سفره، وارداتی بوده و من خواهش می‌کنم پارچ آب را از سفره غذا بردارید.

«سرکه‌شیره» نوشیدنی جایگزین آب در سفره

 

آب بر سر سفره ایرانی رسم نبوده و در 50 سال اخیر وارد سفره ایرانی شده است؛ من به یاد دارم در قدیم در سفره مایعاتی نبود و اگر هم مایعی در سفره می‌گذاشتند،‌ «سرکه‌شیره» بود؛ در قدیم در سفره ایرانی آب،‌ نوشابه، دوغ نبود و «سرکه‌شیره» به‌عنوان نوشیدنی در سفره موجود بود؛ پس رسم و رسومات ایرانی از این چیزها بَری است.

همان‌طور که سیگار و تریاک را در کشور وارد کردند، به همان صورتی که نوشابه و خوردن انواع و اقسام فست‌فودها را راه‌ انداختند و روغنهای طبیعی را با روغنهای صنعتی جایگزین کردند و خوردن گوشت مرغ را رسم کردند، خوردن آب بین غذا خوردن را هم رسم کردند.

پس آب را نباید در سفره قرار داد و از نیم ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا نباید آب خورد و اگر  خواستید مایعی را بخورید از نوشیدنیهای گرم مثل دمنوش استفاده کنید و آن هم بهتر است که با وعده غذایی فاصله داشته باشد.

پایان قست اول از بخش سوم

 

 

 

شنبه 01 اردیبهشت ماه 1403
  نظرسنجي
نظر شما درباره وبگاه حوزه نمایندگی ولی فقیه چیست؟

 

تعداد جوابها : 795

عالی : 30%
خوب : 1%
متوسط : 1%
ضعیف : 68%

  ارسال  
  كاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 8
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 8

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 2099499
Visitors بازديد هاي امروز: 59
Visitors بازديد هاي ديروز: 916

فعال در اين زمان كاربران فعال:
با ذکر منبع بلامانع است
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا