پزشکی رایج هیچ درمان قطعی برای کبد چرب ندارد
با اینکه کبد چرب غیرالکلی میتواند به فیبروز، سیروز و نارسایی کبد منجر شود، تاکنون در طب رایج هیچ درمانی برای آن حاصل نشده است, اصلاح شیوه زندگی با محدودیت رژیم غذایی،کاهش وزن، و ورزش اغلب بهعنوان خط اول درمان پیشنهاد میشود اما بیماران بهسختی در درازمدت به آن پایبند میمانند.
متأسفانه هیچیک از این درمانهای طب نوین بهعنوان درمان قطعی کبد چرب شناخته نشدهاند, مطالعات اخیر نشان میدهد طب سنتی یا مکمل، روز به روز اقبال بیشتری بین مردم مییابد, طی 30 سال گذشته در جهان افزایش میزان رغبت و استفاده مردم از طب مکمل به بیش از 40 درصد رسیده است؛ طب سنتی ایران بهعنوان یکی از مهمترین ارکان طب مکمل است, طب سنتی ایران مکتبی با اطلاعات علمی و عملی بسیار کارآمد است.
در دیدگاه طب سنتی ایران، حفظ سلامت مقدم بر درمان است, توجه به روش زندگی و تأمین هوای سالم، تغذیه درست، فعالیت کافی، استراحت بهاندازه و تعادل حالات روحی و روانی شعار طب سنتی ایران است.
خوردن آب بعد از فعالیت شدید به کبد آسیب فراوان وارد میکند
یکی از مهمترین عواملی که بر سلامت کبد اثر میگذارد، زمانهایی است که بر بدن احساس گرما غلبه دارد و بر اثر فعالیت، استحمام یا به هر دلیلی احساس گرمای زیاد میکنیم, نباید به یک باره و مقدار زیاد آب نوشید و بهتر است با روشهای دیگر مثل دست و رو شستن حرارت بدن را کاهش دهیم و آب را جرعه جرعه نوشید.
عدمرعایت ترتیب غذاها از مضرترین رفتار برای کبد
در چاقی و بهویژه نوع شکمی، اندامها بهخصوص احشای شکم مثل معده و کبد دچار سردی شدهاند, ورزش با افزایش حرارت میتواند به بهبود وضعیت کبد کمک کند, هرچند ورزش از طرق مختلف این کار را انجام میدهد. غذا خوردن قبل از اینکه غذای قبلی از معده خارج شده باشد و رعایت نکردن ترتیب غذاها از مضرترین رفتار برای کبد به حساب میآید.
عدمدفع مواد زائد از بدن از جمله داشتن یبوست نیز باعث بیماریهایی چون کبد چرب, سنگ کلیه و ... میشود, دفع از دیدگاه طب سنتی باید هر روز و بهراحتی انجام شود.
در ادامه پرهیزات ضروری برای افراد مبتلا به کبد چرب و مواد غذایی مفید برای این افراد آمده است:
پرهیزات افراد مبتلا به کبد چرب
_ استرس
_ آب بین غذا
_ آب یخ
_ روغنهای مایع و جامد کارخانهای
_ فستفودها (سوسیس، کالباس و...)
_ گوشت گاو و گوساله
_ مواد غذایی کارخانهای، خوراکیهایی مانند چیپس و پفک و...
_ اسانسهای شیمیایی
_ قند و شکر
_ خوراکیهای کافئیندار
_ چربیهای ترانس بالا مانند: جگر، تهدیگ، خامه، سرشیر، کلهپاچه و ...
_ تخممرغ (مگر با مصلحش که پیاز است مصرف شود)، (با پیاز هم در هفته بیش از دو بار میل نشود).