* کیوی و هضم غذا
همان طور که قبلاً گفتیم، هضم کیوی به راحتی انجام می گیرد. کیوی امکان هضم پروتئین موجود در مواد غذایی را نیز فراهم می آورد و در نتیجه بروز سوءهاضمه، ورم معده (گاستریت) و گازهای معده، با مصرف کیوی کاهش می یابد.
* کیوی گردش خون را بهبود می بخشد
کیوی دارای مقادیر بالای ویتامین E و اسیدهای چرب امگا 3 و 6 است، به همین دلیل حرکت خون در رگ ها و به طور کلی، وضعیت شریان ها را بهبود می بخشد و از شکل گیری سنگ ها و لخته ها در رگ های خونی جلوگیری می کند.
با مصرف این میوه انسداد شرایین یا همان لخته شدن خون در رگ ها، آنژین سینه، خونریزی های مغزی و آنفارکتوس، به نوعی مهار می شوند و میزان بالای فیبر این میوه، سطح کلسترول خون را کاهش می دهد.
* کیوی سلامت استخوان ها را تضمین می کند
کیوی حاوی تمام عناصر مفید برای استخوان ها و دندان ها است. این خصوصیت از مواد معدنی موجود در کیوی نشأت می گیرد که عبارتند از منیزیم، پتاسیم و مس.
هر عدد کیوی تقریباً 10 درصد از نیاز روزانه بدن به مواد معدنی بالا را برطرف می کند. کیوی، رشد و سلامتی استخوان ها، عضلات، اعصاب و دیگر ارگان های بدن را تضمین می کند.
* نقش کیوی در مراقبت از سیستم ایمنی بدن
ویتامین C، یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود به طوری که قدرت آن در خنثی سازی رادیکال های آزاد، از کیوی یک ماده غذایی ویژه ساخته است، آن هم ماده ای که در برابر تمام آسیب های بدنی ناشی از پدیده پیری مبارزه می کند
از آنجا که کیوی حاوی مقادیر زیاد اسیدفولیک و ویتامین C می باشد، مصرف آن مقاومت طبیعی بدن را در برابر انواع سرماخوردگی ها بالا می برد.
ویتامین C و اسیدفولیک، دو ماده ای هستند که تولید گلبول های قرمز، سفید و پادتن ها را بالا می برند و در نتیجه مقاومت بدن در برابر بیماری های ویروسی بیشتر می شود.
* نقش کیوی در غلبه بر کم خونی
کیوی با دارا بودن حجم بالای ویتامین C، جذب آهن را در بدن بالا می برد و به همین دلیل توصیه می شود افراد مبتلا به فقر آهن، بیشتر از این میوه استفاده کنند.
* نقش کیوی در کنترل اشعه های خورشیدی
اگر شما به اشعه ماوراءبنفش خورشید حساسیت دارید، از مصرف کیوی غافل نشوید. در حقیقت لوتئین موجود در این میوه، مانند یک فیلتر طبیعی، از پوست شما حفاظت می کند. لوتئین که سلطان آنتی اکسیدان ها محسوب می شود، در اسفناج و کلم بروکلی نیز یافت می شود.
چه کسانی نمی توانند از کیوی استفاده کنند؟
افرادی که به نوعی آنزیم به نام آکتیدین حساسیت دارند، نمی توانند کیوی، آناناس و پاپایا مصرف کنند.
افرادی که مستعد ابتلا به سنگ های کلیوی نیز هستند، هرگز نباید از این میوه استفاده کنند به این دلیل که کیوی حاوی مقادیر بالای اگزالات کلسیم است.
توصیه می شود که بچه ها در مصرف این میوه زیاده روی و البته مصرف آن را نیز قطع نکنند.
از آنجا که پتاسیم موجود در کیوی زیاد است، به افرادی که دچار نارسایی کلیه هستند توصیه می شود که هرگز سراغ این میوه نروند.
علائم مسمومیت با کیوی عبارتند از: کهیر، مشکلات در عمل بلعیدن، سوء هاضمه و حالت تهوع.
https://article.tebyan.net/316276/10